Що подивитись і чим зайнятись в Стамбулі?

Які місця можна відвідати в Стамбулі?
У Стамбулі є сотні місць, які варто відвідати, прекрасна історія і вражаюча архітектура. Серед них ми пропонуємо вам наші улюблені місця, які, як правило, є одними з найбільш популярних і обов’язкових для всіх, хто приїжджає в Стамбул:

  1. Музей Базиліки Санта-Клауса
    Це найвідоміший і найпоширеніший пам’ятник в Стамбулі. Один з найвидатніших архітектурних пам’яток в історії, він служив церквою протягом 916 років; шедевр, що став головним символом могутності Візантійської імперії. Він був перетворений на мечеть в 1453 році султаном Мехметом II після взяття Константинополя і, нарешті, в 1935 році Ататюрк перетворив храм в музей.
  2. Блакитна Мечеть Султана Ахмеда
    Вона була побудована архітектором Мехмедом Ага (учнем знаменитого Синана) під час правління чотирнадцятого османського султана Ахмеда I між 1603 і 1617 роками, мечеть є найвідомішою в Стамбулі і єдиною з шістьма мінаретами. Свою назву вона отримала завдяки неймовірного внутрішнього оздоблення мозаїкою Ізнік (більше 20 000 синіх плиток, що прикрашають купол і верхню частину мечеті), які надають цьому місцю чарівну й неповторну атмосферу.
  3. Палац-музей Топкапи
    Це найкраще відображення величі Константинополя як столиці Османської імперії. Звідти султани правили Імперією до середини 19 століття. Палац займає площу 700 тисяч квадратних метрів (в його стінах є також археологічний музей, серед інших цікавих будівель, які ми рекомендуємо відвідати, таких як Ель-Хаен і Ель-тесоро). Цистерна Базиліка (Затоплений палац) Вона була побудована в період з 527 по 565 рік нашої ери для подачі води в місто, але не є одним з найпопулярніших відвідувань.
  4. Цистерна Базиліка (Затоплений Палац)
    Це одна з наших головних рекомендацій. Ця підземна цистерна розміром з собор, в ній 336 колон заввишки 9 метрів, але особливо виділяються дві колони, у яких вирізане обличчя Медузи.
  5. Галатська Вежа
    Захоплена султаном Мехметом II під час завоювання Константинополя, вежа Галата сходить до середньовіччя, це одна з найстаріших веж в світі. Вона розташована в Стамбулі на північ від бухти Золотий Ріг, спочатку служила маяком, з 9 рівнями і висотою понад 65 метрів стала найвищою будівлею в місті. Вид з її точки справді неймовірний.

Чим зайнятись в Стамбулі?

  1. Гранд Базар в Стамбулі

Це один з найбільших і найстаріших критих базарів в світі з більш ніж 60 вулицями та провулками, більш ніж 4 тисячами магазинів і 22 входами; Це стало обов’язковим місцем для туристів, відвідування Стамбула це обов’язкове відвідування Гранд базару, терпіння і гарний настрій, спілкування з його продавцями, насолода його лампами, трубками для кальяну, ювелірними виробами, меблями, біжутерією, одягом, прикрасами і сувенірами. Прогулянка по лабіринту вулиць величного базару, запам’ятається вам на все життя.

  1. Церква Сан-Сальвадор-де-Кора

Церква Сан-Сальвадор-де-Кора вважається одним з найбільших зразків візантійського мистецтва в світі. Вона була побудована за стінами Константинополя, після завоювання була перетворена в мечеть, а в 1958 році, після декількох років реставрації, була перетворена і відкрита для публіки як музей.

  1. Парк Гюльхане

Це найстаріший парк Стамбула, розташований в нижній частині палацу Топкапи в історичному центрі міста. Відмінне місце, щоб зупинитися після стількох відвідувань і насолодитися тишею, спокоєм, гармонією і красою такого ж милого місця, незалежно від того, чи любите ви просто прогулятися або випити чай на терасі перед морем, Парк Гюльхане чекатиме вас. Відмінний варіант для приємного відпочинку.

  1. Палац Долмабахче

Він був побудований між 1843 і 1856 роками, і до 1924 року палац Долмабахче був офіційною резиденцією султанів, замінивши палац Топкапи, а також був головним адміністративним центром Османської імперії. Його випадковий стиль привів до того, що палац був оцінений в 35 тонн золота.

У 1984 році він був перетворений в музей. Галатський міст, розташований над Золотим Рогом, з’єднує райони Еміненю і Каракей своєю довжиною 490 м. Поточне будівництво закінчилося в 1994 році, так як він є сучасним, має два рівні; але раніше були й інші версії, що датуються 1846, 1875 і 1912 роками, цей міст в даний час є символом міста.

 

  1. Площа Таксим

Він розташований в центральній частині Європи і відомий як серце сучасного Стамбула. Це пам’ятник Республіки, який є основним місцем для святкування свят, зборів і всіляких масових заходів; Крім того, це район з одними з найрозкішніших готелів в місті, з нього також бере початок одна з головних торгових артерій міста.

 

  1. Еміненю

Порт Еміненю розташований в європейській частині Стамбула, це історичний район, в центрі древньої Візантії і Константинополя. До Еміньоню можна дістатися всіма можливими маршрутами: він знаходиться на трамвайному маршруті, має автобусну зупинку в усіх напрямках, поромну станцію і красивий старий вокзал.

  1. Кафе П’єра Лоті

Названо на честь французького письменника, який жив в Стамбулі. Воно розташоване на найвищій точці пагорба кладовища Бешикташ, з цього місця, спробувавши знаменитий турецький яблучний чай, можна побачити казковий вид на весь Золотий Ріг і місто в цілому.

Щоб дістатися до цього місця, потрібно пройти пішки через кладовище або скористатися канатною дорогою, яка знаходиться поруч з мечеттю Бешикташ.

  1. Кадикьой

Кадікей, розташований на стародавньому Халкідоні, являє собою великий, густонаселений і космополітичний район; розташований на північному березі Мармурового моря, перетинає протоку Босфор. Кадікей також відповідає назві району з дуже відвідуваним житловим і комерційним районом. Тут є безліч барів, кінотеатрів і книжкових магазинів, який представляє собою головний культурний центр азіатської частини Стамбула.

  1. Прінцеви острова

Прінцеви острова – це ланцюг з дев’яти невеликих островів в Мармуровому морі, недалеко від узбережжя Стамбула, які становлять район «Адалар». Хоча він складається з дев’яти островів, чотири з них, найбільші і найбільш густонаселені, зазвичай найвідоміші і відвідувані: Бююкада (великий острів 5,4 км2), Хейбеліада, Бургазада і Киналиада.

Залишити коментар