BYZANTIUM EN OTTOMAANSE RESTANTEN

Vanaf 60,00 €
Kies datum


Kies tijd

Volwassen (11+)
Kind (leeftijd 3-11)
(Hele dag wandel tour - 8 uur) We gaan de Byzantijnse en Ottomaanse restanten bezoeken, zoals de Blauwe Moskee, Hagia Sophia en de Romeinse Hippodrome. Ook zullen we de overweldigende Grand Bazaar, de Kleine Hagia Sophia en het Topkapi Paleis, het voormalige residence van de Ottomaanse Sultans bezoeken.

Byzantijnse en Ottomaanse restanten

Hele dag, wandeltour

Tijdens deze prachtige tour door de meest belangrijke en mooie plaatsen van het oude Constantinopel, bevelen wij u aan om in de ochtend de volgende bezienswaardigheden te bezoeken; Hagia Sophia, de glorie van het Byzantijnse architecture, de Blauwe Moskee, bekend om haar zes minaretten en blauwe tegels, het Romeinse Hippodrome en de Grand Bazaar, de grootste overdekte bazaar van de wereld. Na de lunch zullen wij u nog twee overweldigende gebouwen laten zien: De Kleine Hagia Sophia, een voormalig Byzantijnse kerk die later is omgezet naar een Moskee en tegenwoordig een museum is en het Topkapi Paleis, de residence van de Ottomaanse Sultans. 

Hippodrome:  Het plein gelegen tegenover Blauwe Moskee, omvat het oude gedeelte wat voorheen de  Romeinse Hippodrome was, hier kunt u het  Duiste Fontein, de  Gedenksteen van Theodosius, de  Serpentijn Pilaar en de  Pilaar van Co nstantijn bezichtigen. De Hippodrome was een van de bekenste plekken van het Byzantijnse Constantinopel, later werd het gebruikt als een rustplaats voor de Ottomaanse troepen, zij noemden het  " At meydanı"  oftewel  Paarden plein.

Blauwe Moskee: Dit is één van de meest emblematische gebouwen van Istanbul, met haar koepel, semi-cascade koepel en zes elegante en stijvolle minaretten, die de hoeken accentueren. De officiële naam is Sultanahmet Moskee, maar voor toeristen is het  De Blauwe Moskee, vanwege de wanden die betegeld zijn met mooie blauwe tegels uit Iznik.

Hagia Sophia: Negen eeuwen lang d e  Byzantijns Orthodox patriarchale basiliek en 5 eeuwen lang een moskee,  Hagia Sophia is één van de meest extreme werken van het universele architectuur. Gedurende de laatste 70 jaar is het een museum die isgeopend voor het publiek, onder haar koepel van meer dan 55 meter hoog, één van de grootste koepels ter wereld, verwelkomst ze dagelijks duizenden bezoekers.

Grand Bazaar: De bazaar, gebouwd in de periode van Sultan Mehmet II "de Overwinnaar" is op zichzelf een kleine stad. Uit een telling in 1880 bleek dat de bazaar 4399 winkels, 2195 workshops, 497 weverijen, 12 dépots, 18 fonteinen, 12 kleine moskees, een groot moskee, een basisschool en een begraafplaats bezit. Vandaag de dag is het aantal bedrijven en instanties niet veel veranderd, maar nieuwe restaurants, café's, banken en een Informatie kiosk zijn toegevoegd. De  Grand bazaar is een  onontkoombaar trekpleister van Istanbul en u treft er allerlei producten aan.

De kleine Hagia Sophia: is gesitueerd in  Eminönü, in de Kumkapi buurt, vlakbij de  Zee van Marmara, de Hippodrome en de ruines van de  Grand Paleis. Momenteel wordt het gescheiden door een spoorweg tuseen Sirkeci-Halkali en de kustweg. De Kleine Hagia Sophia was een voormalige ortodoxe kerk  gewijd aan de Heiligen Sergius en Bacchus in Constantinopel tussen 531 and 536 na Christus,  kort voor de bouw van  Hagia Sophia.

Het is gecreëerd door de keizer Justinian en later omgebouwd tot een moskee tijdens het Ottomaanse rijk. Dit gebouw wordt beschouwd als de meest belangrijkste stukken van het Byzantijnse rijk en tevens de architectuur van Istanbul. Het gebouw heeft een centrale koepel en de externe structuur die zeer overeenkomstige is aan de  Grote Hagia Sophia, dus sommige architecten beweren dat beide zijn gemaakt door dezelfde architecten, Isidore van Miletus en Anthmius van Tralles. Echter, er wordt onlangs ook beweerd dat de Kleine Hagia Sophia een soort van van proef versie is geweest van de grote kerk van het  Byzantijnse rijk en de grootste van de wereld.  

Topkapi Palace: de beste reflectie van het imperium tijdperk in Istanbul en een symbool van macht bereikt door het Ottomaanse hoofdstad Istanbul. Vanuit dit paleis regeerde de Sultans hun imperium tot mid negentiende eeuw.  De constructie van de Topkapı Paleis begon kort nadat Mehmet II "de Overwinnaar" Constantinopel nam. Het originele gebouw was is 1465 geopend. Gedurende de volgende eeuwen, is het paleis uitgebreid door verscheidene overheersers. In 1865, besloot Sultan Ahdulmecid zijn residence te verhuizen naar  Dolmabahçe Palace, die een meer moderne en westerse style heeft. 


Aanvullende Informatie

Belangrijk!

Pick-up plaats

We zullen u van het hotel ophalen waar u overnacht in Istanbul (Alleen de hotels aan de  europese zijde van Istanbul)

Hotel pick-up

In onze boekingsformulier vragen we u om de naam van uw hotel, waar we u zullen ophalen voor de tour te noteren. Zodra uw boeking bevestigd is zullen we u een voucher sturen met onze contactgegevens, zoals de telefoonnummers, e-mail adres, zodat u in elk geval u contact met ons kunt opnemen om van te voren eventuele wijzigingen met betrekking tot de hotel- pick up aan ons door te geven.

Meest gestelde vragen m.b.t. hotel pick-up

Wat als u uw hotel nog niet geboekt heeft? 
Dat is uiteraard geen probleem. Zodra u uw accomadatie procudure heeft afgerond, kunt u  contact met ons opnemen om de hotelgegevens door te geven, of anders kunt u een alternatieve hotel kiezen waar u wilt dat wij  u komen ophalen voor de tour.  

Wat als ik in de stad verblijf maar bij vrienden of familie logeer? 
Zodra uw boeking is bevestigd zullen we u een gedetailleerde informatie sturen en de adressen van de mogelijke p ick-up plekken en locaties  voor onze tours doorgeven. 

Pick-up tijd

Tussen 7:45 en 8:30 uur. De exactie pick-up tijd van uw hotel hangt af van de locatie, dit wordt overeengestemd  tussen beide partijen. We zullen u informeren over de exacte tijd per e-mail of per telefoon. 

Lengte

7-8 uur

Openingsdagen

Onze tours onder begeleiding van een gids worden dagelijks gegeven, maar u moet er rekening mee houden dat sommige locaties die in de tour zijn inbegrepen bepaalde dagen van de week gesloten zijn en zullen worden vervangen door: 

Maandag: Hagia Sophia wordt vervangen door Basiliek's ondergrondse waterreservoir.
Dinsdag:   Topkapi Palace wordt vervangen door  Beylerbeyi Palace.
Zondag:  Grand Bazaar wordt vervangen door verschillende aangeschreven winkels.

Prijs

Volwassenen

Jonger dan 11 jaar

Jonger dan 2 jaar

Excursie met een een engelstalige gids

60 €

50 €

Gratis

Inclusief

Pick-up en transfer van en naar het hotel.
Transport met de bus of minibus voorzien van airco.
Tickets voor musea en monumenten.

Lunch

Engelstalige gids. 

Voor een Nederlandstalige gids kunt u terecht bij onze privé tours.

Exclusief 

Drinken.

Toegangsbewijs tot de  Harem van  Topkapi Palace.

Algemene voorwaarden

Boeking moet minimaal  2 dagen van te voren zijn. 
Tijdens de boeking zal er 20% van het bedrag in rekening worden gebracht. 
Het resterende bedrag moet contant worden betaald op de dag van de activiteit. 
U dient de voucher uit te printen  als een bevestiging van uw voorafgaande betaling

Annuleringen 

Een annulering betekent dat u  de aanbetaling verliest
Datum en tijd aanpassingen kunnen gedaan worden zonder sancties, naar gelang de beschikbaarheid. 


Aanvullende informatie

Zodra u uw boeking heeft afgerond zult u een  bevestigingsmail ontvangen. In deze e-mail treft u de contact gegevens in geval van twijfels, vragen en opmerkingen die u zult hebben. 

Hoe te boeken?

Om een tour onder begeleiding van een gids door Istanbul te boeken hoeft u alleen maar op de gewenste datum te klikken en het formulier bovenaan deze pagina in te vullen. Uw reservering zal gelijk bevestigd worden.

Nog vragen?

Indien u nog vragen heeft willen wij u verwijzen naar onze   FAQs sectie. Als u problemen ervaart tijdens de boeking of u wilt gebruik maken van de overige services die wij bieden, neemt u dan alstublieft  here contact met ons op. 


Informatie

Skip Navigation Links.
viaurbis.com