BOSPHORUS & TWEE CONTINENTEN

Vanaf 60,00 €
Kies datum


Kies tijd

Volwassen (11+)
Kind (leeftijd 3-11)
(Hele dag) In deze overweldigende tour zullen een boottocht maken over de Bosphorus zeestraat, de natuurlijke afscheiding tussen twee continenten (Azië & Europa). Ook zullen we langs de Gouden hoorn varen om vervolgens naar de Aziatische kant van Istanbul aan te meren. Hier treft u mooie plekken als de Beylerbeyi paleis en ook heeft u vrijetijd om te shoppen!

Bosphorus en twee continenten

Hele dag tour

Met veel plezier bieden wij u een aantrekkelijke halve dag tour aan waar u meer komt te weten over de gebouwen en de geschiedenis en het leven rond de twee belangrijkste landelijke gebieden van Istanbul: De Bosphorus zeestraat ook wel Istanbul zeestraat genoemd en  De Gouden hoorn, een zee inham van 7,5 kilometer en de plek die is gekozen door Griekse kolonisten om de stad Byzantium te stichten. We zullen de bekende en charmante Kruiden bazaar bezoeken voordat we aan boord gaan om een boottocht te maken over de Bosphorus om onder andere de buitenkant van de Rumeli Fort te bezichtigen. Na de lunch, geven we u de gelegenheid om te shoppen en vervolgens nemen we een intercontinentale reis tussen Europa en Azië via de Bosphorus brug. Deze brug verbindt de twee continenten en de twee gedeeltes van de stad, die wordt gescheiden door een zeestraat met dezelfde naam. Op de Aziatische zijde, zullen we de Beylerbeyi paleis bezoeken, het voormalige zomer residence van de Ottomaanse macht waar bijeenkomsten en recepties werden houden voor belangrijke gasten. Vervolgens naar  de Çamlica heuvel gaan die u onder andere een wonderlijk uitzicht over de Bosphorus biedt.

De Gouden hoorn (vanuit de bus):  heeft meerdere bezienswaardigheden voor toeristen. De historische kust langs de wijken  Fener en  Balat, zoals meerdere plekken in Istanbul, zijn beide wijken in 1982 uitgeroepen tot  Werelderfgoed. Met een panoramasch uitzicht vanuit de bus ziet u;  Fener, bekend als de griekse wijk van de stad met onder andere de  Bulgaarse Sveti Stefan kerk, welke is gemaakt in Wenen van het bouwmateriaal ijzer. De constructie is stuk voor stuk vervoerd naar haar huidige plek in Istanbul; De  Roze moskee, een voormalig Byzantijnse kerk die is omgebouwd tot een moskee na de Ottomaanse verovering; de  Fener grieks patriarchaat, een studie- een bezinningscentrum van de Orthodoxe kerk; het  Rode schoolhuis, een opvallend gebouw van rode bakstenen. Ook gaan we langs  Balat, een oud joodse wijk, met de  Ferruh moskee en de  Kethuda Ahrida synagoge gebouwd in de vijftiende eeuw.

De Kruidenbazaar: Dit is een van de oudste bazaars van de stad, ook bekend als de  Egyptische bazaar en is ook de tweede grootste overdekte bazaars van de wereld naast de  Grote Bazaar Het ligt in de wijk Eminönüvlakbij de Nieuwe Moskee.  


Boottocht over de Bosphorus: Deze historische zeestraat is een van de mooiste plekken ven van de wereld, geprezen in talrijke geschriften en beschrijvingen van reizigers sinds de oudheid. Een inspiratiebron voor verschillende kunstwerken. Hier kunt u genieten van de schoonheid van traditionele houten huizen, herenhuizen, paleizen, forten en de enorme brug die de continenten Europa en Azië. Een mooie boottocht  tussen twee zeeën, de  Zwarte Zee en de  Zee van Marmara.

Rumeli Fort (van buiten): Om de stad te veroveren en om te voorkomen dat er versterking komt voor het Byzantijnse Constantinopel vanuit de  Zwarte zee en de  Donau, had Fatih Sultan Mehmet (de veroveraar) besloten om een fort de bouwen tegenover de  Fort van Anadolu (Aziatische zijde), deze is gebouwd tussen 1451 en 1452. De  fort is nu een museum en wordt ook gebruikt voor openlucht theater en zomer festivals.   


Lunch (Drankjes zijn exclusief)

Shoppen: Vrijetijd om te shoppen. Sinds Turkije één van de beste leer producerende landen van de wereld is, kunt u hier uitstekende producten kopen. We zullen langs een aantal winkels gaan met mooie aanbiedingen en waar vaak modeshows gehouden worden. 

Bosphorus Brug: The Bosphorus Brug is een hangbrug die de Aziatische gedeelte verbindt met de Europese gedeelte van Istanbul, over de zeestraat die dezelfde naam heeft. Het is geopend in 1973 en is heeft een lengte van1074 meter, een breedte van 39 meter  en heeft een hoogte van 64 mter boven de zeespiegel.

Beylerbeyi paleis: Beylerbeyi paleis is het tweede paleis die is gebouwd aan de kust van de Bosphorus en is gelegen aan de Aziatische zijde. Het paleis heeft drie hoofdingangen, 6 grote kamers en 24 fijn gedecoreerde kamers. De egyptische tapijten op de vloer, de Bohemische kroonluchters aan het plafond, de franse klokken en het chinese en japanse porselein zijn één van de belangrijkste decoratieve elementen van dit gebouw.

Çamlica Hill: Dit is een van de hoogste punten van Istanbul. Op de top kunt u This is  one of the highest points of Istanbul. At the top kunt u genieten van het prachtige uitzicht van de stad en de  Bophorus en ontspannen in de tuinen en de traditionele café's. 


Additional Information

Important!

Pick-up point

We will pick you up in the hotel you are staying in Istanbul (only the ones in the  European side of Istanbul)

Hotel pick-up

In our booking form we ask you to include the  name of your hotel, where we will pick you up for the tour. Once your booking is confirmed we will send you a  voucher with all our contact information, like telephone numbers and email address, in case you need to contact us in advance to update or change any details about the  hotel pick-up

Frequently asked questions about hotel pick-up

What if I have not booked any hotel yet?
There is no problem. Once you finished your accommodation process, you can  contact us to set the hotel, or otherwise, you can choose and  alternative hotel and get there for us to  pick you up for the tour

What if I am residing in the city and/or staying at friends/relative’s house?
Once your booking is confirmed we will send you detailed information and addresses of other possible  pick-up points and places for our tours. 

Pick up time

The exact time of the  pick up from your hotel will depend on the location of this one, which should be agreed between in advance. We will inform you of the exact time by email or telephone.

Duration

7-8 hours.

Closing days

Our guided tours are carried out daily, but you should keep in mind that some of the sites included in the tour close certain days of the week, which are replaced by:

Mondays and Thursdays:  Beylerbeyi Palace is replaced by  Saint Saviour in Chora 
Sundays:  Spice Bazaar is replaced by 

Price

 

Adults

Less than 11 years

Less than 2 years

Excursion with an English speaking guide

 

60 €

 

50 €

 

Free

Included

Pick up and transfer back to hotel.
Transportation by bus or minibus equipped with  air conditioning.
Tickets to every one of the museums and monuments.
English speaking guide.
Lunch. 

Not included

Drinks.

Terms and Conditions

Must book at least  2 days in advance.
At the time of booking will be charged  20% of the amount.
The remaining amount will be paid  in cash the day of the activity.
You must print the voucher we send you as a  confirmation of your  advance payment.

Cancellations

The cancellation means the  loss of the deposit.
Date and time modifications can be made without penalties, according to our availability.

Additional information

Once you complete the booking process you will receive a  confirmation email. In this email you will find our contact details for any doubt, question or needs you may have.
You will receive instant confirmation of your booking. 
Children  under 18 years old must be accompanied by an adult.

How to book?

To book a  guided tour through Istanbul just enter the desired date and complete the form on top of this page. Your reservation will be confirmed immediately.

Any questions?

In case you have any questions please consult our  FAQs section. If problems occur at the time of booking or you would like to hire other services, contact us  her

Aanvullende Informatie

Belangrijk!

Pick-up plaats

We zullen u van het hotel ophalen waar u overnacht in Istanbul (Alleen de hotels aan de  europese zijde van Istanbul)

Hotel pick-up

In onze boekingsformulier vragen we u om de naam van uw hotel, waar we u zullen ophalen voor de tour te noteren. Zodra uw boeking bevestigd is zullen we u een voucher sturen met onze contactgegevens, zoals de telefoonnummers, e-mail adres, zodat u in elk geval u contact met ons kunt opnemen om van te voren eventuele wijzigingen met betrekking tot de hotel- pick up aan ons door te geven.

Meest gestelde vragen m.b.t. hotel pick-up

Wat als u uw hotel nog niet geboekt heeft? 
Dat is uiteraard geen probleem. Zodra u uw accomadatie procudure heeft afgerond, kunt u  contact met ons opnemen om de hotelgegevens door te geven, of anders kunt u een alternatieve hotel kiezen waar u wilt dat wij  u komen ophalen voor de tour.  

Wat als ik in de stad verblijf maar bij vrienden of familie logeer? 
Zodra uw boeking is bevestigd zullen we u een gedetailleerde informatie sturen en de adressen van de mogelijke p ick-up plekken en locaties  voor onze tours doorgeven. 

Pick-up tijd

De exactie pick-up tijd van uw hotel hangt af van de locatie, dit wordt overeengestemd  tussen beide partijen. We zullen u informeren over de exacte tijd per e-mail of per telefoon. 

Lengte

7-8 uur

Openingsdagen

Onze tours onder begeleiding van een gids worden dagelijks gegeven, maar u moet er rekening mee houden dat sommige locaties die in de tour zijn inbegrepen bepaalde dagen van de week gesloten zijn en zullen worden vervangen door: 

Maandag en donderdag:  Beylerbeyi Palace wordt vervangen door  Saint Saviour in Chora 
Zondag:    Kruiden bazaarwordt vervangen door een ander bekende shopping locatie.  

Prijs

Volwassenen

Jonger dan 11 jaar

Jonger dan 2 jaar

Excursie met een een engelstalige gids

60 €

50 €

Gratis

Inclusief

Pick up and transfer van en naar het hotel.
Transport met de bus of minibus voorzien van airco.
Toegangsbewijzen musea en monumenten.
Engelstalige gids.
Lunch. 

Voor een Nederlandstalige gids kunt u terecht bij onze privé tours.

Exclusief 

Drinken

Algemene voorwaarden

Boeking moet minimaal  2 dagen van te voren zijn. 
Tijdens de boeking zal er 20% van het bedrag in rekening worden gebracht. 
Het resterende bedrag moet contant worden betaald op de dag van de activiteit. 
U dient de voucher uit te printen  als een bevestiging van uw voorafgaande betaling

Annuleringen 

Een annulering betekent dat u  de aanbetaling verliest
Datum en tijd aanpassingen kunnen gedaan worden zonder sancties, naar gelang de beschikbaarheid. 


Aanvullende informatie

Zodra u uw boeking heeft afgerond zult u een  bevestigingsmail ontvangen. In deze e-mail treft u de contact gegevens in geval van twijfels, vragen en opmerkingen die u zult hebben. Kinderen  onder de 18 jaar moeten worde begeleid door een volwassene. 

Hoe te boeken?

Om een tour onder begeleiding van een gids door Istanbul te boeken hoeft u alleen maar op de gewenste datum te klikken en het formulier bovenaan deze pagina in te vullen. Uw reservering zal gelijk bevestigd worden.

Nog vragen?

Indien u nog vragen heeft willen wij u verwijzen naar onze   FAQs sectie. Als u problemen ervaart tijdens de boeking of u wilt gebruik maken van de overige services die wij bieden, neemt u dan alstublieft  here contact met ons op. 


Informatie

Skip Navigation Links.
viaurbis.com